Verbouwing woonhuis Parkweg
Boxtel

In het begin van de jaren zestig ontwierp Bossche Schoolarchitect Gerard Wijnen een van zijn eerste woonhuizen aan de Parkweg in Boxtel. Opvallend zijn de lessenaardaken die als een soort cascade zijn vormgegeven. Dit thema is, in overleg met de oorspronkelijk architect, doorgezet in de uitbreiding van het woonhuis waardoor een vanzelfsprekend geheel ontstaat waarbij het moeilijk zichtbaar is wat oorspronkelijk is en wat later is toegevoegd. Naast de uitbreiding is heel het huis aangepakt en zijn diverse interieuronderdelen ontworpen zoals de keuken en een badmeubel in de vorm van een badstee. Tevens is de tuin van een vijver en een kolomstelling voorzien waardoor de door Dom Van der Laan geïntroduceerde opeenvolging cella, hof en domein duidelijk te ervaren is.

DSC_9844 website (Large).jpg
DSC_2793 copy website.jpg
DSC_9833 website (Large).jpg