Restauratie en verbouwing rijksmonument Hinthamerstraat
's-Hertogenbosch

Na bijna vijftien jaar krijgt dit Rijksmonument weer een functie. En wel een functie waar het pand oorspronkelijk voor was bedoeld, namelijk wonen. Een poging van een projectontwikkelaar om in dit royale pand meerder appartementen onder te brengen heeft tot veel schade aan het monument geleid. Samen met de bewoners is gezocht naar een indeling die recht doet aan de oorspronkelijke structuur van het gebouw. Tevens is er voor gezorgd dat het grote pand op een verantwoorde manier is geïsoleerd om zodoende het energieverbruik drastisch te reduceren. 

ontwerp:
2016

realisatie:
2017 - 2018 

opdrachtgever:
Particulier

adviseur constructies:
Goudstikker | De Vries, 's-Hertogenbosch

aannemer bouwkundig:
Aannemingsbedrijf Nico de Bont, Vugth

aannemer w-installaties:
Installatiebedrijf Van den Hoff, Eindhoven

aannemer e-installaties:
Electrotechnisch Bureau G. Saris, Liempde


fotografie:
Wijnen Architectuur

w53hhs klaar voorgevel-4-HDR website.jpg
w53hhs klaar voorgevel-20-HDR website.jpg
w53hhs klaar voorgevel-11-HDR website.jpg
w53hhs klaar voorgevel-10 website.jpg
1938.jpg
w53hhs foto bestaand nef1603.jpg
w53hhs foto bestaand nef1606.jpg
w53hhs foto bestaand nef1543.jpg