8 appartementen met een studio
Overpelt (B)

De locatie waarop deze appartementen komen te staan heeft aan belang gewonnen door het samengaan van de gemeenten Neer- en Overpelt. Vandaar dat de gemeente extra eisen aan de architectuur van dit gebouw heeft gesteld. In samenwerking met Architectenbureau De Twee Snoeken is een ontwerp gemaakt dat door het Belgische Bureau Rijcken verder zal worden uitgewerkt. Een van de wensen van de gemeente was een aansprekende gevel aan de korte zijde van het complex. De overige bebouwing aan de straatzijde zoekt aansluiting bij de naastgelegen bestaande bebouwing. Hier is gekozen voor een hellend dakvlak met een zinken roefen bekleding. De gevel aan de tuinzijde is geleed in zowel de verticale als de horizontale richting door middel van het terugspringen van de bouwmassa ten behoeve van het maken van royale terrassen.

meer

Het complex kent een zeer efficiënte manier van ontsluiten. Vanuit een royale traphal worden per laag maximaal drie appartementen bereikt. De gebogen trap staat in een royale vide waardoor licht tot in de kelder komt. In deze kelder bevinden zich de parkeerplaatsen en de bergingen.

Nieuwbouw 8 appartementen en een studio, Overpelt (B)

Ontwerp (in samenwerking met De Twee Snoeken, 's-Hertogenbosch):
2018

Technische uitwerking (door Architectenburo Adrien Rijcken):
2018 - 2019

Realisatie:
2019 - 2020

Opdrachtgever:
Particulier

 

straatview20180921 website.jpg
tuinview20180921 website.jpg
dts17111 - verdieping website.jpg